Welkom

Startpagina JacobBoerema.nl | Zoek aantal | Inloggen | Registreren | Wachtwoord wijzigen

Inleiding

Dit is de introductie pagina voor het zoeken in de database met de door mij (Jacob Boerema) verzamelde gegevens uit de archieven in de provincie Groningen.

Wie niet is ingelogd kan alleen kijken hoe vaak een zoekterm in de database voorkomt zonder verdere details.

Om ook de inhoud van de aktes te kunnen bekijken dient u zich eerst te registreren. Het registreren is gratis. Daarvoor krijgt u een basis account. Wie behoefte heeft om meer te zoeken kan tegen betaling een uitgebreider account nemen.

Zie ook de gebruiksvoorwaarden en privacy verklaring met betrekking to registratie en gebruik van deze database.

Soorten gebruikers

Wijze van betalen

Ik woon sinds enige tijd in de USA daarom geef ik nu de voorkeur aan betaling via paypal. Betaal het vereiste bedrag op mijn paypal account gelinkt aan mijn e-mail adres jgboerema@gmail.com. Zend oook een e-mail rechtstreeks naar mij met uw account naam zodat ik uw abonnement kan aanpassen. Desgewenst kunt u ook nog via mijn Nederlandse Rabobank rekening betalen. Neem daarvoor eerst via e-mail contact op met mij.

Tegen het eind van de abonnementsperiode krijgt u een e-mail met de vraag of u wilt verlengen (er wordt dus nooit automatisch en stilzwijgend verlengd). Verlenging geschiedt alleen nadat voor de nieuwe periode betaald is.

Om te zorgen dat uw betaling zo snel mogelijk verwerkt wordt, of wanneer u meer informatie wilt hebben, kunt u het beste contact opnemen met de beheerder.

Er zullen te zijner tijd ook een aantal gegevens gratis beschikbaar worden gesteld, die door alle geregistreerde gebruikers kunnen worden ingezien.

Wat zit er in de database

Er is een automatisch bijgewerkt overzicht van alle beschikbare bronbewerkingen te raadplegen. Daarin zijn momenteel ruim 80000 vermeldingen (records) te vinden.

Het grootste deel van deze vermeldingen beslaan de complete notulen van de rechtdagen van het Klei-Oldambt van 1652 tot medio 1803. Het is een letterlijke transcriptie van deze bron waarvan het origineel uit meer dan 19000 pagina's bestaat en die in de database is opgenomen als ruim 75000 vermeldingen.

Daarnaast zitten in de database o.a. de verzegelingen van Noordbroek 1608-1616, 1634-1643 en 1682-1700, de verzegelingen van Siddeburen 1781-1803, van Hellum Schildwolde 1791-1803; de huwelijkscontracten Nieuw Scheemda 1701-1811 en de huwelijkscontracten Oostwold (Oldambt) 1713-1810.

In de toekomst zullen ook mijn andere bronbewerkingen aan de database toegevoegd worden. Daarnaast is het mijn intentie dat ook anderen desgewenst hun bronnen via deze database beschikbaar kunnen maken, waarbij ze dan zelf kunnen aangeven of die al dan niet door iedereen is in te zien.

Wat wilt u doen

Zoek aantal maal dat een zoekterm voorkomt

Inloggen

Registreren

Wachtwoord vergeten of wijzigen

Overzicht van alle beschikbare bronbewerkingen

Neem contact op met de beheerder: jgboerema@gmail.com


Deze pagina is 33201 maal bezocht sinds maart 2008.


Deze pagina werd gemaakt in 0,003 seconden.

Copyright © 2008-2023 Jacob Boerema - Gebruiksvoorwaarden - Contact